Toon menu

Ambulante begeleiding Almelo

Ambulante begeleiding Almelo

Ben jij of ken jij iemand die zelfstandig wil gaan wonen in Almelo, maar daar enige hulp bij nodig heeft? Dit kan met ambulante begeleiding in Almelo door Werk & Wij – Zorg & Wij. Sommige mensen kunnen bij ons terecht voor begeleid wonen, andere mensen zijn best in staat om zelfstandig te wonen, maar hebben enige hulp nodig met zaken als wonen, school en werken. Wij bieden ambulante begeleiding in Almelo, waarbij de cliënt centraal staat en er wordt uitgegaan van het unieke van iedere cliënt en de mogelijkheden en interesses die hij of zij heeft.

Ambulante begeleiding in Almelo op maat, door een vaste begeleider

Voor onze ambulante begeleiding in Almelo kijken wij naar wat een cliënt nodig heeft om zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren. Dingen die de cliënt zelf kan laten wij hem of haar zelf doen, en ook bij de ondersteuning richten wij ons erop om de zorgvrager de handreikingen te doen om steeds meer zelfstandig te worden. Ieder mens is uniek en heeft zijn of haar eigen mogelijkheden, dat is wat centraal staat bij de ambulante begeleiding in Almelo door Werk & Wij – Z0rg & Wij.

Naast de persoonlijke aanpak die wij hanteren, vinden wij het belangrijk dat de cliënt bij de ambulante begeleiding in Almelo te maken krijgt met een vertrouwd gezicht. Daarom werken wij met een vaste begeleider voor elke cliënt. De cliënt weet op deze manier wat hij of zij aan de begeleider heeft, en de begeleider kan de zorgvrager goed leren kennen en te weten komen wat deze zorgvrager nodig heeft, zodat de belangen van de cliënt optimaal gediend kunnen worden.

Voorbeelden van ambulante begeleiding in Almelo

De zaken waarmee wij jou of je zoon/dochter van dienst kunnen zijn op het gebied van ambulante begeleiding in Almelo zijn zeer divers. Een van de kerntaken van ambulante begeleiding in Almelo door Werk & Wij – Zorg & Wij is het begeleiden en helpen van de zorgvrager met het sociale leven en de vrijetijdsbesteding. Dit kan bestaan uit het leren onderhouden van contacten, het zoeken van een hobby of het vinden van een geschikte dagbestedingsplek, opleiding of betaalde arbeid. Wij hebben hiermee als doel om bij de ambulante begeleiding in Almelo de cliënt een passende en bevredigende daginvulling te laten vinden.

De begeleider van Werk & Wij – Zorg & Wij kan ook assisteren met praktische zaken als het helpen bij de financiën en administratie, het stimuleren van een goede persoonlijke verzorging en het helpen bij probleemgedrag. Wij zullen de cliënt bij onze ambulante begeleiding in Almelo aansporen om de dingen die hij of zij zelf kan, ook zoveel mogelijk zelfstandig te doen, en bij zaken waar dat niet lukt geven wij passende hulp en leren wij de zorgvrager om het in de toekomst wellicht wel zelf op te kunnen pakken. Op die manier begeleiden wij door onze ambulante begeleiding in Almelo de cliënt op zijn of haar eigen tempo naar een zo hoog mogelijke mate van zelfstandigheid.

Wil je meer weten over onze ambulante begeleiding in Almelo? Je kunt gerust contact met ons opnemen voor vrijblijvende informatie of een oriënterend gesprek. Werk & Wij – Zorg & Wij biedt de ambulante begeleiding in Almelo die je helpt om succesvol zelfstandig te kunnen wonen.

Zorg is uniek. Meer weten of advies over de mogelijkheden?

Bel mij terug

Stuur mij informatie

Afspraak maken

Bel mij terug

We sturen u per e-mail vrijblijvend meer informatie toe.

Meer informatie
Wilt u advies en informatie over ons zorgaanbod en mogelijkheden of gewoon kennismaken? Direct kennismaken

Laat uw telefoonnummer achter en we zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Bel mij terug